Fontys:
Wat ga jij studeren

     Concept   |   Organisatie uitrol    

De opdracht van Fontys als grootste kwaliteitshogeschool van Zuid-Nederland: inspirerend, uitdagend en hoogwaardig hoger beroepsonderwijs bieden en praktijkgericht onderzoek doen dat écht iets betekent voor de samenleving. Een learning community, waar je je kunt blijven ontwikkelen. Een leven lang.

Het Effect

Op 12 maart 2020 ging de ‘intelligente lockdown’ van kracht als gevolg van COVID-19. De Nederlandse samenleving veranderde door de coronamaatregelen radicaal. Het begon met zoveel mogelijk thuis werken en een verbod op bijeenkomsten van meer dan honderd mensen. Nederland ging steeds verder op slot.

De veerkracht van en de impact op de werknemers van dit alles was de directie van Fontys ICT niet onopgemerkt gebleven. Vandaar de vraag aan Effector of we binnen 5 dagen een cadeau konden bedenken, realiseren en afleveren bij de werknemers thuis in Nederland en België met: We denken aan je ook op afstand als boodschap.

Een mooie uitdaging en als brandactivator ons op het lijf geschreven. Ons startpunt was de situatie en beleving van de werknemer te beschrijven en te visualiseren: Deze tijd is niet gemakkelijk voor iedereen. We worden uit onze comfortzone gehaald. Wat is het dan fijn om van je werkgever een cadeau te krijgen. Een hart onder de riem gericht op: ontspanning, waardering, moment voor jezelf en persoonlijk.

Hier kwam ons idee uit voort: een gepersonaliseerd doosje branded vanuit Fontys hogeschool ict met jouw persoonlijke naam. In dit doosje vind je een gepersonaliseerde boodschap van de directie, een reep chocolade met een gepersonaliseerde wikkel samen met het boek: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt.

Resultaat: een schot in de roos. Werknemers die zich gewaardeerd en positief geraakt voelden en dit uitten op social media en/of een persoonlijk dank aan de directie.

Inzet Effector samengevat

• Corporate communicatie
• Branding open dagen materialen
• Actie marketing
• Gadget