Afval scheiden 

op de campus

     Concept   |   Creatie   |   Tekstschrijven   |   Fotografie   |   Opmaak   |   Organisatie uitrol    

De hoofdtaken van de Technische Universiteit Delft zijn het verzorgen van wetenschappelijk onderwijs, het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, de overdracht van kennis aan de maatschappij en de bevordering van het maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef.

Je koffiebeker wordt een wc-rol

De inzameling van de 5 miljoen circulaire koffiebekers per jaar begint natuurlijk bij de medewerkers
en studenten. Koffie op? Beker terug in de speciale bekerbakken. Over de hele campus staan er zo’n
600. Elke week gaat het Empty Cup Transport met elektrische wagentjes de hele campus af om de speciale containers leeg te halen voor de afvalverwerker voor verdere verwerking. Hier worden alle onderdelen van de beker – inkt, plastic laag en karton – van elkaar gescheiden. Het karton wordt
verwerkt tot wc-rol, het plastic wordt als grondstof verwerkt voor de kunststofindustrie en de inkt is
een ingrediënt voor golfkarton”.

Maar om de mensen zover te krijgen dat ze na een ”heerlijk bakkie” de beker in de speciale bekerbak plaatsen werd Effector gevraagd om mee te denken over de inzet van alsook het organiseren van al deze communicatiemiddelen. Naast de awareness communicatiemiddelen hebben we voor de beleving en bewustwording een promotieteam op de campus in life size TU koffiebeker pakken ingezet.

Het effect

Dagelijks verblijven er zo’n 27.000 mensen op de campus: studenten, wetenschappers, bezoekers en medewerkers van de universiteit en van bedrijven op de campus. Met een omvang van ruim 161 hectare is de campus groter dan de binnenstad van Delft.

Al deze mensen samen verbruiken per jaar zo’n 5 miljoen koffiebekers. Een hoop afval dat een aanslag op het milieu is. Vanuit duurzaamheid is weggooien geen keus als circulair afval verwerken mogelijk is.

Inzet Effector samengevat

• Inzet Effector samengevat
• Actie marketing communicatiemiddelen
• Promotieteam