Weet wat je leent:
Freo

     Concept   |   Creatie    |   Organisatie uitrol    

Een lening afsluiten doe je niet elke dag. Al meer dan 10 jaar is Freo, onderdeel van Rabobank, de online leenspecialist.

Het Effect

Freo wil meer bewegen van puur online (financieel) dienstverlener naar fysieke aanwezigheid. Zichtbaar zijn bij belangrijke leendoelen als auto, camper & caravan, verbouwing, duurzame investering etc. Op deze plaatsen willen zij prospects en klanten fysiek ontmoeten.

Als je merk al meer dan 10 jaar actief is en onderdeel is van het grote Rabobank dan zou je denken dat dit gesneden koek is. Maar in Nederland maakt de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de onafhankelijke gedragstoezichthouder voor consumenten, zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Hiertoe hebben zij wet- en regelgeving waar financiële partijen aan moeten houden. In dit geval mag Freo geen advies uitbrengen of actief een aanbod doen voor een lening of krediet.

Ons antwoord op deze beperkende maatregelen: van push naar pull. Laten we zorgen dat de mensen zelf naar je toekomen. Ons idee was te starten op de camper expo in Houten. Op deze beurs zijn mensen zich aan het oriënteren voor aanschaf van een camper. Hoe trek je mensen aan en nemen ze een moment van rust? Gewoon door vanuit een Piaggio door een echte barista goede koffie en thee aan te bieden. Alles Freo branded. Naast de piaggio staat een zuil met “jouw” camper in een groot transparant spaarvarken. Tijdens het nuttigen van een koffie of thee kunnen de mensen middels de Freo rekenmodule op een ipad aan de zuil zelf bekijken en ontdekken wat ‘geld lenen eigenlijk kost en wat het betekent in maandlasten’. Natuurlijk is het ook mogelijk om met één druk op de knop direct een offerte aanvraag te doen.

Inzet Effector samengevat

• Actie marketing presentatiematerialen
• Signing
• Beurs en events materialen/inzet
• Gadgets
• Voorraadbeheer